Nieuw product: Streaming Current Meter

25 - 30% minder chemicaliën

De Streaming Current Meter (SCM) is het meetinstrument voor waterzuiveringen om de dosering van chemicaliën zoals polymeer te optimaliseren en controleren in het centraat van een centrifuge of bandindikker.

De Streaming Current Meter (SCM) meet continu de ionische en colloïdale lading in het water, zodat er op elk moment een duidelijk beeld is van de coagulant dosering. Met de gemeten lading in het water kan er een optimale dosering coagulant worden berekend waarna de SCM een doseerpomp aan kan sturen. Het systeem wordt onder andere ingezet bij drinkwater- afvalwaterzuiveringen en in de papier industrie

Jaarlijkse reductie van vier vrachten PE

Waar er voorheen uitsluitend gemeten kon worden op de concentratie van droge stof, is dit nu ook mogelijk op de overdosering van polymeer. De sensor is uitgebreid getest bij Waterschap Vallei & Veluwe. Dankzij het SCM bespaart het waterschap nu vier (!) vrachten polymeer per jaar.

Gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm

SCM biedt een gepatenteerd sensorontwerp dat gebruiksvriendelijk werkt en waarmee men jarenlang probleemloos uit de voeten kan. De gebruiker kan gemakkelijk de wegwerphuls en -zuiger in de sensorsonde vervangen om de nauwkeurigheid en gevoeligheid te herstellen. Hierdoor blijft de prijs van een SCM laag.



Terug naar nieuwsoverzicht